Dušan bez hranic

 
 

Po minulém roce,


jsme se rozhodli koncept vyhlášení trochu překopat. Naše myšlenka byla umožnit větší provázanost mezi porotou a studenty. Z něčeho elitního, soustředěného na formální galavečer udělat spíše přátelskou a sdílecí akci. Využít toho, že máme porotu, která má nám mladým studentům mnoho co předat. Vyslechli bychom si zkušenosti z jejich praxe.

Doufali jsme, že nám situace umožní, aby tento přednáškový den by mohl proběhnout na naší fakultní půdě. Na místě, kde jsme zvyklí všechny informace nasávat.

Bohužel doba covidová této myšlence nepřála a my se tak museli adaptovat. Vše musí probíhat online. To jsme vzali jako výzvu a příležitost k oslovení i architektů a designérů ze zahraničí, kteří poprvé nejsou limitovaní tím, že by se museli dostavit osobně do Prahy.

Je skvělé, že se nám to povedlo dotáhnout společně s CAMP - Centrum architektury a městského plánování a my tak máme poprvé v historii Olověného Dušana možnost vám představit mezinárodní porotu!

Doufáme, že aspoň trochu se nám tak podaří splnit cíl, který jsme si na začátku minulého semestru dali. Přiblížit porotu studentům a využít potenciálu, že jsme ve spojení s takovými skvělými architekty a designéry, kteří mají spoustu úžasných zkušeností!